Humanitarna organizacija Prohuman iz Bad Zalcuflena uputila je značajnu pomoć Gerontološkom centru u Novom Sadu, koja će, po mišljenju predsednice dr Mirjane Andrejević-Kri, značajno poboljšati bolničke uslove korisnika specijalnog odeljenja za nepokretne osobe.
Prohuman
Zajednička akcija: Doktor Mirjana Andrejević-Kri sa zaposlenima

Situacija u novosadskom centru je bila u najmanju ruku loša, a budući da im je nedostajao novac da bilo šta promene u korist starih i obolelih, rukovodstvo se obratilo za pomoć Prohumanu. Dr Andrejević-Kri ili poznata doktorka Mimi kako je Srbi u Nemačkoj zovu, odmah je stupila u akciju saznavši za njihove probleme. I zahvaljujući kontaktima sa dokazanim humanitarcima i donatorima, veoma je brzo obezbedila 20 novih najmodernijih kreveta opremljenih elektronskim podizačima sa daljinskim upravljačima i madracima. Donirala ih je u poznata fabrika bolesničkih kreveta Stigelmajer iz Herfurta. Transporterom beogradske firme Bird koji je robu odvezao u Novi Sad. Otpremljena je i posteljina, sanitetski materijal, uniforme za lekare i deterdžent za pranje veša, koje je posredstvom poznate humanitarke Ljubice Vojnović, donirao Centar za Rehabilitaciju iz Bad Zalcuflena. Utovar kreveta organizovala je fabrika Stigelmejer sa operativcem Bodom i menadžerom Prohumana Rajnerom Kri, suprugom popularne doktorke Mimi.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


– U Gerontološkom centru kapaciteta 880 korisnika, trenutno je smešteno 798 osoba, a kreveti su namenjeni za nepokretne i bolesne korisnike. Tužno je da su do sada svi ti bolesni ljudi se lečili u katastrofalnim uslovima. Veoma sam srećna što ću im bar malo olakšati boravak i oporavak u bolnici. Od srca se zahvaljujem svima koji su pomogli, a to su pre svega Uve Sudman glavni menadžer Stigelmejera, ” veliko humanitarno srce” Ljubica Vojnović i naravno moj suprug Rajner koji mi je u svim akcijama uvek desna ruka i najveća podrška – rekla je za “Vesti” doktorka Andrejević-Kri.

Dobra saradnja
– Želim da istaknem da već godinama uspešno sarađujemo sa Rankom Belovićem generalnim menadžerom beogradske firme Bird. Isto tako i ovaj put pohvalim tačnost i kooperativnost vozača Miodraga Tomića koji je pomogao utovar i sve bezbedno dovezao do Novog Sada – kaže zadovoljna dr Mirjana Andrejević-Kri predsednica organizacije Prohuman i Podružnice srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj.

Izvor: VESTI online