Grad Kragujevac raspisao je konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa, aktivnosti i manifestacija iz oblasti omladinske politike za 2016. godinu, koji traje naredne dve nedelje.

Na ovom javnom nadmetanju prvi put mogu da učestvuju sve nevladine organizacije i udruženja koja se bave mladima. Iznos opredeljenih sredstava je milion dinara. Osnovni uslov za dobijanje sredstava je, da se projekat kojim se konkuriše oslanja na 9 ciljeva iz lokalnog akcionog plana.

Nevladine organizacije i Udruženja koja iskažu veštinu pisanja i organizovanja sadržaja prema standardima i ciljevima, koji su opisani u Lokalnom akcionom planu, mogu da konkurišu za finansijsku podršku tokom 2016. godine.

Prednost imaju projekti, koji su usaglašeni sa ovim važnim strateškim dokumentom. To su: programi iz unapređenja tehničkih infrastrukturnih profesionalnih kapaciteta koji se bave obrazovanjem mladih, učestvuju na međunarodnim projektima, podstiču aktivizam, volonterizam, informisanje mladih, smanjenje nezaposlenosti, promovišu standard, zdrave stilove života, prevencije bolesti ili organizuju kampanje na boljem socijalnom angažovanju mladih.

Zajednički imenitelj svih programa koje potpisuju Nevladine organizacije koje žele da apliciraju, je da predlozima suštinski utiču na poboljšanje navika i života oko 48 000 mladih u Kragujevcu.

U ovu cifru nije uključen broj studenata, pa je masovnost, odnosno relaizacija programa koji bi obuhvatio što veći broj ove populacije od presudnog uticaja za dobijanje sredstava za finansiranje ili sufinansiranje projekata.

Izvor: RTK