Dokumentarni film o kragujevačkoj košarkašici Jeleni Milovanović, u režiji Aleksandra Ćujića, premijerno je prikazan u Kragujevcu.

Svečanost, koja je upriličena tim povodom, pored brojnih košarkaških poslenika, prijatelja porodice Milovanović, uveličale su svojim prisustvom reprezentativke Srbije, šampionke Evrope predvođene selektorom Marinom Maljković.

Ideja da se napravi dokumentarni film o jednoj od najboljih, kragujevačkoj košarkašici, rodila se tokom poslednjeg evropskog prvenstva, u trenutku kada je već bilo izvesno da će Srbija stići do jedne od medalja.

Kada je osvojena zlatna, bilo je samo pitanje vremena kada će priča o evropskoj prvakinji ugledati svetlost dana.

Jelenina majka Ljubica, bivša košarkašica, koja je sa suprugom Srdjanom gotovo sve podredila karijeri svoje ćerke, seća se njenih prvih košarkaških koraka.

Jelena nije mogla da sakrije oduševljenje onim što je uradjeno, ali i što je posle mnogo vremena ponovo srela prijatelje, koje zbog karijere koja se sve vreme odvija daleko od Kragujevca odavno nije videla.

Jelena u danu kada je doživela mnogo toga lepog, nije propustila priliku da pošalje poruku mladima.

Promociju filma koji se jednostavno zove ”Jelena Milovanović”, svojim dolaskom uveličale su njene koleginice iz reprezentacije. Selektorka Marina Maljković odgovorom na pitanje kako je saradjivati sa Jelenom dala je objašnjenje njene blistave karijere.

Zahvalnu ulogu reditelja filma imao je Aleksandar Ćujić.

Po njegovim rečima, sve je proteklo u najboljem redu. Njemu i njegovim saradnicima jedini problem bio je kako u nepunih 30 minuta smestiti Jeleninu prebogatu karijeru, a u kojoj ona još nije rekla sve.

Jedna od glavnih poruka filma je da se do tako uspešne karijere može doći samo uz mnogo upornosti i odricanja.

Svi koji su doprineli da se film o Jeleni napravi, nadaju se da će priča o Jeleni biti podstrek mladim devojkama da podju stopama svoje slavne sugradjanke.

Izvor: RTK