3
Kliknite na sliku i otvorite galeriju

Grad Kragujevac u saradnji sa Internacionalnom asocijacijom policije dodelila je danas u Skupštini grada nova kolica za mladog učenika iz Kragujevca Stefana Raškovića. Član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu politiku G-đa Dr. Gordana Damnjanović je na današnjoj konferenciji za medije u Svečanom salonu Skupštine grada istakla da Internacionalna asocijacija policije datira još od davne 1950. godine i da joj je misija širenje prijateljstva, edukacije i dobre volje, a danas je ova organizacija istakla socijalni i humanitarni aspekt time što je odlučila da donira kolica đaku OŠ u Beloševcu, Stefanu Raškoviću i time mu unapredi kvalitet života.

Mali Stefan, zajedno sa svojom mamom se zahvalio donatorima i istakao da u životu sve ima, samo da mu nedostaju kolica za odlazak u školu, za šetnju, za bavljenje sportom. “On je dete puno optimizma, odličan je đak, u slobodno vreme bavi se boćanjem, igra šah i ova kolica će mu značiti da svoj život učini boljim” istakla je G-đa Damnjanović.

Predsednik sekcije Internacionalne asocijacije policije, Sekcija Srbija, G-din Dr. Nebojša Pantelić zahvalio se predstavnicima lokalne samouprave i naglasio da njihov moto jeste “Služba za prijateljstvo”, a u sklopu toga jedan od ciljeva je pružanje podrške zajednici i pomoć u teškim situacijama. “Naš zadatak kao predstavnika unutrašnjih poslova je da ceo svoj život, pored onog službenog dela, 24 časa posvetimo zajednici” naglasio je G-din Dr. Nebojša Pantelić. “Dužnost svakog policajca je da čini dobra dela i što duže čini dobra dela, duže će i trajati u narodu i duže će ga pamtiti u profesiji” istakao je Pantelić. Ova služba posebno pomaže deci i osobama sa invaliditetom, a pre izvesnog vremena u Beogradu je upoznao Stefana Raškovića i tako je krenula saradnja. Ovo je samo početak aktivnosti, a iz Internacionalne asocijacije policije obećavaju da će se nastaviti saradnja sa Upravom grada Kragujevca.

4