Na Sajmu turizma u Beogradu, Gradska turistička organizacija Kragujevca i turističke organizacije Topole, Rače, Batočine i Knića zajednički su se predstavile kao Centralna Srbija. Pored ostalog, organizovana je prezentacija manifestacije „Zlatne ruke Šumadije”.

Poslednji dan Sajma turizma u Beogradu bio je rezervisan za promocije Turističkih organizacija. Na štandu Centralne Srbije zajednički su izlagale turističke organizacije Kragujevca, Topole, Rače, Batočine i Knića koje su promovisale svoje potencijale.

Pažnju posetilaca privukla je prezentacija manifestacije ”Zlatne ruke Šumadije”, koja je potvrdila opravdanost zajedničkog nastupa turističkih organizacija sa ovog područja.

Osim standardne turističke i gastronomske ponude, ugostiteljskih i smeštajnih kapaciteta u gradu i seoskim domaćinstvima, Kragujevac je posebnu pažnju posvetio manifestacijama koje organizuje

Gradska turistička organizacija – Dečjem karnevalu, Danima otvorenih dvorišta, Sajmu turizma u Kragujevcu, Arsenal festu i Salonu vina.

Strategijom razvoja turizma grad Kragujevac je predvideo da je seoski turizam jedna od razvojnih šansi koja može da doprinese lokalnom ekonomskom razvoju. Tako je planirano da se iz gradskog budžeta ove godine izdvoje sredstva za razvoj seoskog turizma.

Turističke organizacije su predstavile siti brejk destinacije, reke i jezera, planine i svakako gastronomsku ponudu, koja postaje sve značajnija, kako zbog specifičnosti naše kuhinje, tako i zbog gostoprimstva po kome se naročito ističu seoska domaćinstva.

Predstavljanje Gradske turističke organizacije upotpunjeno je folklornim programom.

Izvor: RTK