Univerzitet u Kragujevcu i Srpska akademija nauka i umetnosti potpisali su juče protokol o saradnji.

Potpisnici ovog dokumenta, rektor Nebojša Arsenijević i akademik Vladimir Kostić, predsednik Akademije, istakli su da bi na ovaj način trebalo da se pojača dijalog, zajedničko organizovanje skupova i izložbi, ali i da se prikaže pun akademski kapacitet Kragujevca i Srbije.

Srpska akademija nauka i umetnosti nije institucija jednog grada, sredine ili univerziteta, poručio je njen predsednik akademik Vladimir S. Kostić. Cilj ove institucije je, objašnjava, da prikaže pun akademski kapacitet Srbije, čiji je jedan od brendova i Univerzitet u Kragujevcu.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i članovi Izvršnog odbora Srpske akademije nauka i umetnosti. Sve to je, prema rečima rektora Nebojše Arsenijevića podrška i podsticaj za budući zajednički rad.

Predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti istakli su da se nadaju da će biti pokrenut proces da se i u Kragujecu osnuje ogranak Akademije, da žele da Kragujevac pribilže akademskoj javnosti Srbije, ali i dođu do stvaralaca koji svojim postignućima zaslužuju da im se pridruže.

Izvor: RTK