Premijer Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će Vlada u roku od dva dana podneti predlog predsedniku Republike za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da će izbori najverovatnije biti 24. aprila.

“Suština je da za četiri godine postignemo evropski standard”, naveo je premijer i istakao da će raspisivanje izbora biti u skladu sa procedurom.

Istakao je da će izbori biti referendum o tome hoće li Srbija 2020. da bude moderna evropska zemlja, odnosno hoćemo li budućnost ili prošlost.

Kako je rekao sada je Vlada u periodu kada postoje tri ključna pitanja. Prvo je: Kako napred i kuda dalje? Drugo je šta je cilj u narednom periodu i može li da se ostvari, a treće je sagledavanje političke scene.

Naveo je da mu ne pada napmet saradnja sa desničarskim strankama koje neće u NATO, niti sa onima s druge strane koji će tražiti sankcije Rusiji.

Na pitanje da li će SNS ići u postizbornu koaliciju sa SPS-om, Vučić je rekao da će videti kakvi će biti rezultati i da naprednjacima socijalisti nisu bili ni u ovoj Vladi ali da je on želeo da sarađuje sa njima.

Vučić je istakao da 22 meseca, koliko je on premijer, nije bio lak period, ali da je Srbija stabilizovana.

Premijer Srbije je između ostalog rekao da Fijat nema razloga da ide iz Kragujevca. U razgovorima sa predstavnicima Fijata rečeno mu je da je Srbija ispunila sve zahteve ove kompanije, a i da će auto put kroz Kragujevac uskoro biti završen.