Kragujevac je juče posetio “Karavan omladinskog preduzetništva”. Zainteresovani mladi Kragujevčani imali su priliku da se informišu o mogućnostima za osnivanje i vođenje sopstvenog preduzeća, ali i da nauče kako da napišu projekat i biznis plan.

Organizatori ovog skupa bili su Privredni forum mladih, Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Kragujevac.

Otići u inostranstvo, čekati, tražiti ili stvoriti sebi posao – dilema je za hiljade nezaposlenih mladih ljudi. Oni koji odluče da pokrenu svoje preduzeće imaju nove nedoumice – hoće li imati dovoljno novca, podrške ili iskustva.

U Ministarstvu privrede, Privrednoj komori i Privrednom forumu mladih veruju da će budućim preduzetnicima značiti podrška koju je država predvidela za sektor malih i srednjih preduzeća tokom 2016. Oni očekuju da će to biti posebno motivišuće za oko 150 hiljada mladih koji ne rade i ne uče.

Za mlade preduzetnike od koristi je i dobar savet. Zato iz Regionalne privredne komore poručuju – imajte više samopouzdanja i bavite se novim tehnologijama, ali i poljoprivrednom.

U okviru Karavana u Kragujevcu razgovaralo se o potencijalima omladinskog preduzetništva. Zainteresovani mladi Kragujevčani dobili su informacije o mogućnostima za započinjanje i vođenje sopstvenog posla, a kroz radionicu naučili osnove pisanja projekata i biznis planova.

Izvor: RTK