Učenici škole Toza Dragović, koji se školuju za frizere, danas su tradicionalno, u susret Danu žena, pravili frizure damama iz Gerontološkog centra. Ovo je zajednička akcija škole i ustanove koja brine o najstarijim Kragujevčanima, a realizuje se već devet godina.

Učenici drugog i trećeg razreda frizerskog smera, obradovali su se, kada su i ove godine videli bake, koje su i prošle godine frizirali. Kažu da je to potvrda njihovog dobrog rada, jer je zadovoljstvo klijenata ono što frizeri najviše vole. Novom susretu i novim frizurama, obradovale su se i korisnice Gerontološkog centra.

Mladi frizer, učenik trećeg razreda, Lazar Stanišić, kaže da on i njegovi školski drugari, svake godine čekaju Osmi mart sa puno emocija, jer znaju da će svojim radom, doprineti da se korisnice Gerontološkog centra lepše osećaju i pohvale novom frizurom.

Ideja o saradnji sa Gerontološkim centrom, rođena je pre devet godina kao projekat učeničkog preduzetništva jedne generacije. Međutim, pošto je dobro prihvaćena od učenika koji su ostali u školi i generacija koje su tokom godina dolazile, ostala je kao školsko vlasništvo.

Školski frizerski salon opremljen je svim potrebnim sredstvima za realizaciju praktične nastave. Učenici vole međusobno da prave frizure jedni drugima, ali su otvoreni i za građane. Svoje usluge ne naplaćuju po tržišnim cenama, već samo simboličnim iznosom, kako bi pokrili troškovi vode i struje.

Izvor: RTK