Opština Topola proglasila je danas vanrednu situaciju na teritoriji čitave opštine. Ovu odluku doneo je predsednik opštine Dragan Živanović na predlog Štaba za vanredne situacije.

Kiša koja je padala u toku jučerašnjeg dana i protekle noći izazvala je bujanje i izlivanje potoka i reka koje su već na pojedinim mestima izazvale materijalnu štetu.

Nabujala Jasenica je u Šatornji odnela prelaz za zaseok Kusaica i time prekinula komunikaciju sa oko deset domaćinstava koja žive sa druge strane reke.

Saobraćaj se još uvek odvija normalno u Božurnji i kod mosta za Gorovič i pored toga što se i ovde Jasenica izlila.

Reka Kubršnica se izlila duž atara Zagorice, Maskara i Rajkovca i potopila okolna polja. Jarmenovačka reka ugrožava put i tamo se već nalaze ekipe i mehanizacija Javno komunalno i stambenog preduzeća.

Što se vodosnabdevanja iz sistema JKSP tiče ono je za sada uredno i pored toga što je sistem za preradu vode u Jarmenovcima zbog prevelike mutnoće privremeno obustavio rad.

Grad i gradska naselja snabdevaju se vodom iz rezervoara i ostalih izvorišta, a u slučaju potrebe biće angažovane cisterne.

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović rekao je, u telefonskoj izjavi, da ljudiski životi i domaćinstva nisu ugroženi.

Štab za vanredne situacije opštine Topola neprestano prati situaciju i preduzima mere kako bi zaštitio stanovništvo, a materijalnu štetu smanjio na najmanju moguću meru.

Izvor: RTK