Završna konferencija projekta „Kreiraj, recikliraj, zaradi“, čija je tematika reciklaža tekstila, održala se u ŠOSO „Vukašin Marković“.

Ovaj projekat podržava Ministarstvo za ekologiju i zaštitu životne sredine.

Posle kraće prezentacije ciljeva projekta i projektnih aktivnosti, podeljene su nagrade za najuspešnija učenička preduzeća i kreativne radove dece mlađih uzrasta.

Kliknite na sliku da otvorite galeriju

U ovom projektu su učestvovale osnovne škole: „21. oktobar“, „Stanislav Sremčević“, „Milutin i Draginja Todorović“, „III kragujevački bataljon“ i kao partner na projektu ŠOSO „Vukašin Marković“.

Projektne aktivnosti su bile kreativno-ekološke radionice za decu mlađeg uzrasta, ekološke i preduzetničke radionice za starije učenike.

U pripremi za Jesenji sajam, učenici mlađeg uzrasta su izrađivali predmete od stare odeće, a stariji učenici su formirali učenička preduzeća koja su brojala 5 članova i predstavljala odeljenje i školu.

Na Jesenjem sajmu u Plazi su se predstavila učenička preduzeća na štandovima, a priređena je i izložba kreativnih radova dece mlađih uzrasta.

Ovaj Sajam treba da preraste u tradicionalni koji će se održavati svakog novembra pod nazivom JESENJI EKO SAJAM, a svake godine će se menjati tema.

Foto/video:Bojan Radošević