Rukometašice Radničkog su u okviru 6. kola Superlige za žene sigurnom i na momente atraktivnom igrom na svom terenu savladale ekipu Medicinara iz Šapca rezultatom 35:25, poluvreme 20:14 i tako upisale i treći trijumf u elitnom takmičenju, gde se trenutno nalaze na trećem mestu.

Šapčanke su u dosadašnjem toku šampionata vezale 4 pobede, pa je stručni štab Radničkog pred ovaj duel pozivao na oprez. Sam početak utakmice je i opravdao bojazan domaćina. Naime, Medicinar u ranoj fazi igre, organizovanom odbranom i sigurnom realizacijom, prvi dolazi do prednosti (2:5, 5.min). Tih 5 minuta je izgleda bilo potrebno domaćim igračicama da postignu „radnu temperaturu“. Usledila je furiozna serija Radničkog 9:1, agresivnom odbranom, sevnule su prepoznatljivi kontranapadi, sjajan protok lopte u fazi napada i u 16. minutu pogotkom Katarine Stepanović sa linije 7 metara na semaforu je stajalo velikih 5 golova razlike (11:6). Nastavio je Radnički u istom stilu i u 20. minutu golom brzonoge Agatunovićeve na kontu ima plus 7 (15:8). Usledilo je opuštanje u igri domaćina, koje je stručni štab presekao minutom odmora, a nakon koga su se Kragujevčanke prenule i na desetominutni odmor otišle prednošću 20:14.

Drugi deo igre je doneo sliku viđenu u većem delu prvog poluvremena. Granitna odbrana domaćina nije dozvoljavala igračicama Medicinara da se razmahnu, a u fazi napada Kragujevčanke su pogađale sa svih pozicija. Da nevolja gošći bude još veća, razbranila se i Amina Hasanović, tako da već u 41. minutu Radnički ima dvocifrenu prednost (27:17). To je bio signal šefu struke Kurandiću da u igru uvede i rezerviste, koje su znalački iskoristile ukazanu šansu. Vredno pomena je i superligaški debi na golu petnaestogodišnje Danice Filipović, koja je vatreno krštenje obeležila odbranjenim sedmercem i šutem gošći sa krila. Do kraja utakmice, domaće rukometašice su održavale prednost i privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 35:25.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Katarina Stepanović sa 8 pogodaka, u stopu je pratila Ksenija Petrović sa 7, dok je kod gošći najraspoloženija bila Ana Blagojević sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Jasmina Kolak (Radnički)

RK Radnički  – ŽRK Medicinar: 35:25 (20:14)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca: /
Sudije: Vladimir Jovandić, Marko Sekulić.
Sedmerci: Radnički 7 (6), Medicinar 4 (3)
Isključenja: Radnički 6 min., Medicinar 8 min.

Radnički: Nedeljković, Veličković 2, Bjelak 2, Stošić 3, Stepanović  8, Blagojević, Hasanović (12 odbrana), Vlašković 1, Mikić, Filipović (odbrana I sedmerac), K. Petrović 7, Agatunović 5, Stoiljković 1, T. Petrović 1, Kolak 5.

Medicinar: Obrenović  2, Mijailović 2, Kojić 3, Ninković (5 odbrana), Obradović, Kažić 2, Cvetinović, Rakić 5, Ivković 3, Glišić (1 odbrana), Blagojević 8.

Ekipa Radničkog će u okviru sedmog kola Superlige za žene gostovati u Vrbasu narednog vikenda.

izvor i foto: Sportsko privredno društvo „Radnički“  doo Kragujevac