Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa članom Gradskog veća Predragom Stevovićem otvorio je danas novoizgrađeno igralište za decu u naselju Erdeč u prisustvu predstavnika Saveta mesne zajednice i meštana. U skladu sa standardima bezbednosti, savremenom sertifikovanom podlogom i modernim mobilijarom u vrednosti od 1,4 miliona dinara mališanima ovog dela grada predat je na upotrebu rekreativan sportski sadržaj.

Gradonačelnik je istakao da parkovi, igrališta i otvoreni sportski tereni imaju veliki značaj za zdrav i kvalitetan razvoj grada i kvalitet života meštana u tom delu ali su i svojevrsan podsticaj mladim roditeljima.

Mi brinemo o našoj deci i to je ono što je za nas najbitnije, poručio je gradonačelnik Dašić. Ovo je investicija u vrednosti od 1,4 miliona dinara, a radove su pripremili, izveli i opremili mobilijarom za igrališta radnici preduzeća Šumadija DES.  Grad Kragujevac nikada nije više ulagao u sređivanje dečijih igrališta i terena na otvorenom jer težimo tome da svaki deo grada dobije bezbedan, savremeni prostor za igru najmlađih i rekreaciju mladih, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Do sada su renovirana tri igrališta i otvoreni teren za male sportove koje je Komisija u skladu sa namerom gradske administarcije na čelu sa gradonačelnikom Dašićem, izdvojila kao prioritete, a u okviru programa revitalizacije, obnavljanja i izgradnje novih igrališta i otvorenih sportskih terena za decu i mlade u svim delovima grada i prigradskih naselja, podsetio je Predrag Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Cilj nam je da kontinuirano radimo na pravilnom razvoju pre svega zabavnih i sportskih sadržaja i kako bi deca i mladi imali kvalitetnu, kreativnu ponudu radi njihovog zdravog i pravilnog razvoja. Ovakve aktivnosti ubuduće će imati kontinuitet i radićemo na tome da svaki deo grada dobije sertifikovana igrališta, otvorene sportske terene, funcionalne, osvetljene ulice. Ovo igralište je samo jedno u nizu kojim želimo da budemo primer ostalim lokalnim samoupravama i pokažemo našu nameru u stvaranju boljeg i lepšeg Kragujevca, rekao je Stevović i najavio uskoro otvaranje novog igrališta u Velikom polju.

Nikola Vučenović, zamenik predsednika Saveta MZ Erdeč je rekao da su prethodnu godinu ispratili podelom novogodišnjih paketića najmlađima a da je nova otpočela u duhu brige o njima, otvaranjem savremenog igrališta.

Prošle godine smo imali jednu veoma značajnu investiciju a to je otvaranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi ’’Dositej Obradović’’. Želimo da nastavimo u tom pravcu i rešimo pitanje otvorenih sporstkih terena, pre svega fudbalskog ali i neka infrastrukturna pitanja, kazao je Vučenović, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Erdeč.

 

 

 

 

 

 

 

izvor i foto:https://www.kragujevac.rs/