U 17 objekata predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“, u toku je dezinfekcija prostorija koju obavlja firma „Avenija MBNS1“ iz Vrnjačke Banje, specijalizovana za ovu vrstu posla. Posao će biti obavljen sa dve ekipe koje su na terenu, do kraja radnog dana.

Pored redovne dezinfekcije koja se radi u svim predškolskim ustanovama na teritoriji grada Kragujevca, ovo je vanredna dezinfekcija koja se obavlja zbog epidemiološke situacije. Urađena je dezinfekcija objekata u kojima boravi oko 4400 dece, na čemu smo posebno zahvalni firmi „Avenija MBNS1“ koja je obavila ovaj posao – kaže Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima.

U ime PU „Nada Naumović“, Ivana Vukić, pomoćnik direktora zahvalila se osnivaču, gradu Kragujevcu i firmi „Avenija MBNS1“ jer se ova vanredna dezinfekcija vrši kako bi deca koja pohađaju njihove vrtiće bila što sigurnija i bezbednija, u trenutku kada je broj dece u vrtićima smanjen.

Naša firma je društveno odgovirna firma koja se već deceniju uspešno bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom. Posedujemo sve licence i sertifikate Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i Uprave za veterinu. Sarađujemo sa preko 3000 objekata na nivou cele Srbije među kojima su MUP, RFZO, Zavod za penziono osiguranje, hoteli i svi bitniji objekti u celoj Srbiji. Danas smo u Kragujevcu kako bismo dezinfikovali sve objekte predškolske ustanove na nivou grada, kojih je ukupno 17. Na terenu se nalaze dve ekipe i dezinfekcija će biti obavljena do kraja dana – kaže Ivana Petrović, PR firme „Avenija MBNS1“.

Dezinfekcija se vrši preparatima na bazi hlora koja su bezbedna za upotrebu u objektima u kojima borave deca.

 

izvor i foto: https://www.kragujevac.rs/