U petak i subotu (28. i 29. maja 2021. godine) u Kragujevcu, na sportskim terenima kod Sokolane u Staroj radničkoj koloniji, u organizaciji udruženja “Posle kiše”  održaće se treća po redu sportsko-edukativna manifestacija “Za bezbedan Kragujevac”. Jedan od glavnih ciljeva manifestacije i dalje jeste slanje poruke da lica koja su bila na odsluženju kazne zatvora mogu biti prihvaćena u društvu kao ravnopravni članovi i da se na taj način zaustave u ponavljanju krivičnih dela. Pored toga, cilj jeste i jačanje međusektorske saradnje različitih vladinih i nevladinih institucija i organizacija koje se bave prevencijom društveno neprihvatljivog ponašanja.

S obzirom na to da je manifestacija i edukativnog karaktera govoriće se o bezbednosti dece i mladih tokom predstojećeg raspusta.

U saradnji sa kragujevačkim Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, u subotu 29. maja 2021. godine od 11 do 13 časova planirane su edukativne radionice “Primeni prvu pomoć, spasi život!” tokom kojih će svi zainteresovani moći da steknu osnovna znanja o mogućim povredama, ali i da na licu mesta i praktično  isprobaju naučeni sadržaj.

Sportski deo turnira počinje u petak 28. maja od 14 časova utakmicama najmlađih učesnika. Takmičenje seniorskih ekipa na kojem pored branioca titule Internacionalne policijske asocijacije i domaćina NVO Posle kiše nastupaju i ekipa Pravnog fakulteta, Skupštine grada Kragujevca, Advokatske komore Kragujevac,  Univerzitetskog kliničkog centra, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, Policijske uprave Kragujevac i ekipe Saobraćajne policije počinje svečanim otvaranjem u subotu 29. maja 2021. godine u 11 časova utakmicom ženskih fudbalskih klubova „Borac“ iz Čačka i „Plave zvezde“ iz Kragujevca.

Tokom održavanja manifestacije  prikupljaće se novčana sredstva za lečenje našeg sugrađanina Dušana Ostojića kome treba novac za terapiju matičnim ćelijama.

izvor i tekst: