Na više lokacija u gradu, od ranih jutarnjih sati, ekipe Javnog komunalnog preduzeća Šumadija saniraju štetu od nevremena.

Po prioritetima su raščišćene saobraćajnice koje su bile blokirane oborenim stablima i slomljenim granama drveća.

Kragujevčani kažu da ne pamte ovakvu oluju i da nisu očekivali vetar ovakvih razmera.

Jaka oluja kretala se veoma brzo. Vetar je nosio sve pred sobom a izgledao je kao manji tornado koji se kreće olujnim vrtlogom – ovako Kragujevčani opisuju nevreme koje je protutnjalo kroz grad.

U naselju Centralna radionica drvo je oštetilo jedan automobil, a prema rečima vlasnika, koji nije hteo pred kamere, niko od nadležnih službi nakon prijave, nije izašao na teren da proceni i sanira štetu.

Vetar je obarao drveće i lomio grane, a meštani prigradskih naselja kažu da je baštenski mobilijar leteo po dvorištima.

U naselju Pivara veliko stablo palo je na kapiju domaćinstva porodice Stojanović, koja je tom prilikom veoma oštećena.

Grane su prilikom pada pokidale internet i telefonske kablove. Struja u ovom delu grada nije bila u prekidu.

Sve raspoložive ekipe i mašine Sektora zelenila gradskog Javnog komunalnog preduzeća su tokom čitavog jutra i podneva bile na terenu i prema prioritetima uklanjale štetu od nevremena.

Radnici Elektrodistribucije Kragujevac su na terenu i saniraju štetu na delovima elektro-distributivne mreže, a prioriteti su dalekovodi koji napajaju veći broj korisnika u prigradskim naseljima.

Najviše problema sa strujom bilo je u naselju Petrovac, zatim u Jovanovcu, Mesnoj zajednici Žeželj, u Resniku, kao i u delovima mreže u opštini Knić.

 

Izvor (tekst i foto): www.rtk.co.rs