Za program sufinansiranja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova od Ministarstva rudarstva i energetike, Grad Kragujevac je dobio 30 miliona dinara. Energetskom menadžeru grada Kragujevca Ani Radojević ugovor je danas uručila ministarka Dubravka Đedović . Za zamenu stolarije, postavljanje izolacije, nabavku novih kotlova, solarnih panela i solarnih kolektora, iz budžeta grada Kragujevca opredeljeno je 20 miliona dinara.

Za mere energetske sanacije, zamenu stolarije, postavljanje izolacije, nabavka novih kotlova i nabavka solarnih panela i solarnih kolektora građani će moći da konkurišu već u septembru, kaže Ana Radojević, energetski menadžer grada. Pravo na apliciranje za subvencije, kao i prethodnih godina, imaju vlasnici legalizovanih stanova i kuća ili oni koji su u procesu legalizacije sa izmirenim porezom ili uz saglasnost vlasnika. Radojević je istakla da je za razliku od prethodnih godina kada je konkurs bio otvoren tri nedelje, Ministarstvo rudarstva i energetike uvelo novine, i konkurs će biti otvoren tokom cele godine. Konkurs za firme će biti otvoren već od početka avgusta a za građane od septembra, dodala je Ana Radojević.

Od početka programa koje sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike i grad Kragujevac, subvencije za energetsku sanaciju dobilo preko 400 domaćinstava, od kojih je najveći broj, više od 70 procenata novac je iskoristilo za zamenu stolarije.

 

Izvor (tekst i foto): www.kragujevac.ls.gov.rs