Uprkos svim životnim nedaćama, iskušenjima, hodanja po egzistencijalnoj provaliji za porodicu Banjaš došao je bolji i lepši period života, kakav se nadamo da će i nastaviti da žive, jer je to zaista nešto što zaslužuju uzevši u obzir činjenicu da u današnje vreme odgajaju osmoro dece.

Prilikom prve posete, mogli smo da se uverimo u katastrofalne uslove i grčevitu borbu roditelja Mirjane i Radoslava da odgoje svojih osmoro dece Milicu (3), Nikolinu (4), Marinelu (10), Andrijanu (12), Andriju (14), Sonju (16), Danijela (18) i Dragana (27).

Kada ste prošli put bili kod nas i posetili nas kada su nas svi zaboravili, mi smo znali da postoji i trunka nade za bolje sutra. Olakšali ste nam život! Naša deca sada imaju pristojne uslov za odrastanje, to nema cena, hvala vam do neba! – u dahu nam govori presrećna majka Mirjana.

Rešenje za porodicu Banjaš stiglo je u vidu kupovine kuće u selu Dobrica kraj Alibunara. Uz pomoć svih donatora i ljudi koji su se aktivno uključili u prikupanje sredstava pomoć porodici Banjaš, kupili smo im kuću u iznosu od 3.078.799 dinara a u taj iznos ulazi i pomoć u vidu šporeta na drva kao i nameštaja (trepzarijski sto, osam stolica, dva ormara, dva ležaja).

„Лептир је украс света, а деца пуна маште, деца су украс света” – кроз ову песмицу и слике која вам доносимо из дома Бањаша можете да претпоставите радост и љубав коју смо затекли код ових принцеза због нових соба које су добиле.

Još jedan uspešan projekat je iza nas! Zahvaljujemo se svim donatorima koji su se priključili ovoj akciji, posebno učesnicima Šetnje iz bloka koja je održana na Fruškoj gori i Trojke iz bloka u Novom SaduJoš jedan uspešan projekat je iza nas! Zahvaljujemo se svim donatorima koji su se priključili ovoj akciji, posebno učesnicima Šetnje iz bloka koja je održana na Fruškoj gori i Trojke iz bloka u Novom Sadu.

Izvor:Srbi za Srbe