KOSOVSKA MITROVICA – U KBC Kosovska Mitrovica u četvrtak veče stigao je novi šleper koji je natovaren neophodnim lekovima koji su za srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji upućeni iz centralne Srbije. Prethodno u ovu zdravstvenu ustanovu stigao je šleper koji je prevozio infuzione rastvore neophodne za izvođenje operacija. U šleperu koji je sinoć stigao u KBC Kosovska Mitrovica su antibiotici, analgetici i drugi medikamenti neophodni za lečenje pacijenata.

Prethodno, šleper sa medicinskim preparatima stigao je u četvrtak u KBC u Gračanici. Ovo je prva isporuka lekova srpskim bolnicama na KiM posle dvogodišnje blokade Prištine. Prvi kamion sa lekovima i medicinskim materijalom stigao je juče po podne u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, nakon što je pre nedelju dana poslat iz centralne Srbije, rekao je Tanjugu direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

Elek je naveo da je kamion stigao oko 17 časova, kao i da je reč o prvoj pošiljci iz centralne Srbije, posle dve godine i tri meseca, koju su odobrili organi privremenih prištinskih vlasti. Tri šlepera su u petak veče stigla na Kosovu i Metohiju. Prvobitno su poslati na Carinski terminal u Prištini, a juče su stigli u Kosovsku Mitrovicu, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika