Ratni veterani koji do sada nisu imali overene zdravstvene legitimacije i nisu regulisali zdravstvenu zaštitu po drugom osnovu mogu od petka, 13. januara da overe zdravstvene knjižice i regulišu zdravstvenu zaštitu na osnovu učešća u ratu.

Za overu zdravstvene knjižice ratni veterani treba na šalteru Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da prilože boračku legitimaciju, zdravstvenu legitimaciju i ličnu kartu, saopštili su iz Udruženja veterana ratnih invalida ratova od 1990. godine Zlatiborskog okruga. Oni koji nisu dobili boračku legitimaciju mogu da prilože fotokopiju Rešenja o priznatom status borca i sa tim dokazom moći će da overe zdravstvenu knjižicu.

Za siromašne borce starije od 60 godina, koji žive sami i nemaju nikakva primanja država je obezbedila borački dodatak u mesečnom iznosu najniže penzije u osiguranju zaposlenih, saopštili su iz Udruženja veterana ratnih invalida ratova od 1990. godine Zlatiborskog okruga.

Ovaj problem je rešen zahvaljujući Memorandumu o saradnji dva ministarstva koji su 27.decembra prošle godine potpisali ministar zdravlja dr Danica Grujičić i ministar za boračka pitanja Nikola Selaković.

Za sva pitanja oko regulisanja zdravstvenog osiguranja, boračkog dodatka, priznavanja statusa borca i druga pitanja zainteresovani se mogu informisati na telefon: 031-590 126.

Izvor: radioluna