Na državnom prvenstvu Srbije u modernim plesovima u disco dance disciplinama najviše trofeja odnele su takmičarke kragujevačkog Plesnog kluba Dolls. Na izuzetnom uspehu plesačicama i predsednici i glavnoj trenerici kluba, Jeleni Bugarčić, čestitao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Plesni klub Dolls je veoma poznat i jedan od najstarijih u našem gradu, a rezultati koje u poslednje vreme ostvaruje su za ponos našem gradu, ali i državi. Ova deca treba da budu primer onoj koja se ne bave sportom i sličnim aktivnostima koje ih čine zdravijim, jačim i lepšim, a Grad Kragujevac mora stalno da ih podržava, rekao je Stevović i najavio da će u narednom periodu lokalna samouprava ovom klubu obezbediti odgovarajuću opremu koja im je najpotrebnija. Plesni klubovi svakog dana pozitivno menjaju sportsku sliku grada i Grad Kragujevac će nastaviti da ulaže u ovu vrstu sporta i promoviše ga kako bi se sutra što više devojčica, možda i dečaka, bavilo nekom plesnom disciplinom, poručio je Stevović.

Državno prvenstvo je kruna jedne takmičarske sezone, a ove godine imamo državne prvake u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, srebrnu i bronzanu medalju u juniorskoj kategoriji, na Kupu Republike Srbije naša najmlađa takmičarka u solo disciplini je osvojila zlato, formacijski timovi juniora su državni prvak i vicešampion, a prvo mesto osvojile su i takmičarke početnog nivoa juniora, istakla je Jelena Bugarčić, dodavši da je dobre rezultate ostvarilo dosta takmički u svim kategorijama. Ona je navela da je Dolls najstariji plesni klub u gradu u kome trenutno trenira 130 devojčica i 30 rekreativaca i naglasila da je ples pogotovo dobar za držanje, stopala, motoriku, samopouzdanje i

www.gradkragujevac