Akcijom „Vaše dete uči u kupovini“ Predškolska ustanova „Nada Naumović“, u saradnji sa trgovinskim lancem „Trnava promet“, obeležila mesec roditeljstva. Akciju čiji je cilj da svakodnevna porodična aktivnost postane zabavna ali i podsticajna za razvoj deteta posetio je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Kupovina je bitan deo svakodnevnice u koju deca treba da budu uključena jer gledajući roditelje ona uče, rekao je Dušan Aleksić. Predškolska ustanova „Nada Naumović“ u saradnji sa trgovinskim lancem pronašli su način da jednu od obaveza roditelja pretvore u igru sa decom. Cilj akcije je da deca odlaskom sa roditeljima u kupovinu nauče da razlikuju proizvode, voće, povrće, prepoznaju boje i pronađu gde se na rafovima nalaze željeni proizvodi. Ocenivši da akcija ima pozitivan uticaj u ranoj fazi rasta i razvoja dece, Aleksić je izrazio uverenje da će se ona proširiti i na druge ustanove.

Mesec roditeljstva obeležavamo i akcijom „Vaše dete uči u kupovini“. I ovom prilikom roditeljima, bakama i dekama delimo flajere koji će pomoći da jedna rutinska, svakodnevna aktivnost postane zabavna, kazala je Suzana Milovanović, v.d. direktorka Predškolske ustanove „Nada Naumović“. Današnja akcija je jedan od predloga da kroz igru pripreme dete, kako će se ono ponašati u kupovini, kako biraju namirnice, kako se one ređaju u kući ali i da od tih namirnica pripreme užinu. Ove igre osmislio je naš Tim za razigrano roditeljstvo i želja nam je da mladim roditeljima  ukažemo na to da mogu računati na nas i van naše ustanove. Očekujemo povratnu informciju koliko je ovo značajno za njih i koliko je unapredilo njihove roditeljske kompetencije, rekla je Milovanović i najavila da će se saradnja sa „Trnavom promet“ nastaviti jer će anticipatorne poruke postati deo njihovih kataloga.