Svečanom dodelom diploma i nagrada, Centar za rad sa talentovanom decom koji radi pod okriljem Centra za obrazovanje Kragujevac obeležio je drugu godinu rada koja je završena uspešno i sa rezultatima koji to i potkrepljuju, osvojenim na državnim takmičenjima. U ime grada Kragujevca, polaznike Centra za rad sa talentovanom decom u sali Skupštine grada, pozdravio je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Nenad Tanasijević, direktor Centra za obrazovanje istakao je da je ove godine 52 nadarene dece učestvovalo na nacionalnim takmičenjima, a od toga je 34 ostvarilo plasman koji je doneo 12 prvih, 9 drugih i 13 trećih nagrada.

Ovo je prilika da jedan proces koji smo imali tokom cele godine zaokružimo, a to je rad sa talentovanom decom, da se zahvalimo svoj deci koja su izašla na okružno, gradsko i nacionalno takmičenje i da podelimo sa njima radost i njihove rezultate – kazao je Tanasijević i ovom prilikom najavio Naučni kamp za polaznike Centra koji su ostvarili rezultate koji će biti organizovan od 17-22. avgusta u Dečijem odmaralištu na Kopaoniku.

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje čestitao je učenicima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima i istakao da rad sa talentovanom decom predstavlja najuspešniji segment rada ovog Centra.

Svet u kome živimo se svakodnevno menja, velikom brzinom, a pokretač razvoja nije težak rad već znanje i inovativnost, poručio je Aleksić i dodao da veruje da među nagrađenim učenicima možda sede upravo oni koji će sutra osmisliti nove metode lečenja, inovativne softvere ili se baviti zanimanjima koja mi danas ne poznajemo.

Centar za rad sa talentovanom decom daje priliku učenicima koji to žele da svoje znanje stečeno kroz formalno obrazovanje u oblastima koje ih interesuju, usavrše i dokažu osvajanjem nagrada.