Svaki francuz koji uspešno izveze brevet „Pariz – Brest – Pariz“ u dužini od 1230 km (nezvaničnu biciklističku olimpijadu) ima status nacionalnog heroja.
Prijatelj i pomažući član Juniora Bratislav Stamenković (68) je za nešto više od 83 sata i pored peha na stazi sebe svrstao u red retkih pojedinaca kojima je ovo pošlo za rukom.
Ovim povodom je za Bracu i prijatelje koji su ga podržali u svečanom salonu zgrade grada Kragujevca prijem upriličio član gradskog veća za vanprivredne delatnosti g.din Boris Kovačević.
Braca je u svom obraćanju nakon iskazivanja velike zahvalnosti svima rekao da je pored jake volje i motivacije između ostalih inspiraciju pronašao i u poduhvatima atletičara i generalnog sekretara PAK „Junior“ Gorana Nikolića koji je u tom svojstvu prisustvovao svečanom prijemu.
Podsetimo, da je Braca višestruki učesnik tandem bidiklističkog maratona Kragujujevac – Mostar a u sklopu svojih priprema za ovogodišnji brevet tur se nakon dolaska u Mostar iste večeri vratio za Kragujevac vozeći bez prestanka 21 sat.
Jedan od jačih utisaka sa poduhvata sa kojim je upoznao prisutne je nastup nekoliko biciklista sa telesnim invaliditetom i jedna tandem biciklistička posada, pa je izrazio i želju da u svojstvu pilota jednog dana možda nastupi i sa entuzijastom oštećenog vida na poziciji kopilota.
Ovaj vitalni šezdeset osmogodišnjak koji je zadivio bicikliste na društvenim mrežama je ostvaren porodičan i uspešan poslovni čovek.
Više o njegovim motivima i atmosferi na svečanom prijemu možete saznati na zvaničnom sajtu grada Kragujevca i u prilozima regionalnih RT, K9 i Novina kragujevačkih kao i u Politici.