Hvala humanima: Radmila Drljača sa decom na poklonjenom placu
Težak život samohrane majke Radmile Drljače iz Vranja (41) i njene dece Dražena (22), Klaudije (13), Dijane (10) i Nemanje (7) i dalje veliku pažnju čitalaca “Vesti” i želju da im pomognu.
Hvala humanima: Radmila Drljača sa decom na poklonjenom placu
Hvala humanima: Radmila Drljača sa decom na poklonjenom placu

Na adresu Drljača u Vranju stigao je novčani poklon u iznosu od 100 evra, dar Slavka Pećanca iz Minhena, a najveći poklon je plac u vranjskom naselju Raška, dar anonimnog dobrotvora iz Vranja koji je putem našeg portala Vesti onlajn saznao za njihovu zlehudu sudbinu. Stigao je i poziv od firme Braća Savić za posao Draženu u okolini Kragujevca, od dobrotvora Milena i Evgenija Savića iz Karlsrua iz Nemačke, rodom iz tog kraja.

– Hvala svima, drago nam je što mnogo njih saosećaju sa nama, sa našim svakodnevnim nedaćama. Osećamo da dolaze bolji dani za nas. Dragi Bog im svima dobra vratio. Sveti Georgije, Sveti arhangel Mihailo koje svečano dočekujemo u naše domove i svi Sveti, naši zaštitnici, neka im donesu zdravlja i sreće u domovima i zaštite ih božjom milošću i blagoslovom – poručuje Radmila, koja je bila žrtva nasilja u porodici i jedva ostala živa. Zahvaljujući pomoći dobrotvora iz Švajcarske, ugrađena joj je zubna proteza u privatnoj ordinaciji u Bujanovcu. Jedan problem je rešila, a već se pojavio drugi, pa sada ima veliki problem sa vidom. Nosi sočiva od -15 na oba oka. Zakazana joj je operacija u privatnoj niškoj bolnici, kako se stanje ne bi pogoršalo.


POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


– Novac od predobrog Slavka smo utrošili delom na vraćanje duga za nabavku ogrevnih drva, jer smo ih uzeli na rate. Nešto malo za zimnicu, ove godine naš špajz biće puno skromniji. Radujemo se poklonjenom placu u Vranju, imamo na njemu sve potrebne priključke, čak i dozvolu za gradnju. Eh, valjda ćemo jednog dana imati i svoj kutak, težak je podstanarski život – navodi Radmila kojoj je izgleda krenulo nabolje u životu. Ako, zaslužila je…

Odlazi od kuće
Draženu je i te kako potreban posao, razgovarali smo sa dobrotvorom koji je ponudio i stan i hranu. Hvala, odgovorićemo mu odmah čim vidimo da li je Dražen primljen u fabrici obuće Geoks u Vranju, gde je konkurisao. Ako ga ne prime, spreman je i da ode od kuće, vreme je da se osamostali”, ističe majka Radmila.

Izvor: VESTI online