Dokumentarni film “Mora da ovo nije sve” o akciji za spas Nađe Novaković, čija je premijera zakazana za 2. decembar u Sava centru, biće nova epizoda u životnoj priči devojčice iz Beograda. U njenom organizmu je pre dve godine počeo da se gasi sistem za proizvodnju elemenata krvi, pa su, usled nedostatka trombocita, brojne naprasne modrice nagovestile roditeljima, Aleksandru i Angelini, da je u pitanju nešto veoma ozbiljno. Strahovanja su postala stvarnost. Utvrđeno je da se retka bolest leči samo u Nemačkoj i da to košta oko 300.000 evra.

Brojni građani Srbije u zemlji i inostranstvu su, posle apela u “Vestima” i drugim medijima, slali pomoć. Našu državu na noge je digao student Jovan Simić koji je na aukciju ponudio kolekciju dresova…

Priča o plemenitosti se nastavlja. Sav novac od ulaznica za premijeru filma “Mora da ovo nije sve”, koje su u prodaji po ceni od 400 dinara, biće upućen deci kojoj je neophodno lečenje u inostranstvu. Na dan premijere, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, kao najuglednijom sportskom asocijacijom u Srbiji, planira se velika aukcijska prodaja sportske opreme i dresova proslavljenih sportista u kojoj mogu da učestvuju ljudi dobre volje i velikog srca iz celog sveta. “Vesti” su medijski partner u ovoj akciji.

Očekuje se veliki odziv kako sportista, tako i javnosti koja će se uključiti u ovu humanitarnu akciju! Sva prikupljena sredstva biće uplaćena Humanitarnoj organizaciji Singidunum, koja će ih uz poseban ugovor prebaciti Fondu za lečenje teških oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji.

Film1

Izvor: VESTI online