Milan Žamac
Milan Žamac
Milan Žamac

Povodom humanitarne akcije “Da bude dobro”, u okviru koje je organizovana online aukcija sportske opreme naših poznatih sportista i premijera dokumentarnog filma “Mora da to nije sve”, Sportski savez Srbije i Humanitarna organizacija Singidunum potpisali su protokol čija je svrha prukupljanje novčanih sredstava za Fond za lečenje teških i retkih bolesti. Po ovom protokolu, Sportski Savez Srbije se obavezao da će prikupljati dresove i drugu sportsku opremu poznatih sportista, a HO Singidunum da će tu opremu na adekvatnim mestima prodavati i novac uplaćivati Fondu.

– Mi ćemo učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji i aukciji svom svojom snagom, emocijom, radom, voljom i uložićemo raspoloživa sredstva kako bismo na sve moguće načine pomogli oboleloj deci Srbije kojima je neophodno lečenje u inostranstvu – kaže Milan Žamac, ispred HO Singidunum.

Po njegovim rečima, HO Singidunum je udruženje građana osnovano pre deset godina, a čiji je osnovni cilj bila pomoć u školovanju za nezbrinutu decu.

– Ta ideja se rodila spontano, verovali ili ne, u kafani. Shvatili smo da je besmisleno da dajemo velike napojnice za kafanske usluge kada možemo da ih usmerimo u nešto mnogo korisnije. A ima li šta plemenitije, nego pomoći decu kojoj je to preko potrebno i otvoriti im vrata budućnosti – objašnjava naš sagovornik.

Za deceniju unazad, HO Singidunum je okupio pedesetak stalnih članova. Danas brinu o školovanju desetoro dece.

– Jednu devojčicu poreklom iz Republike Srpske, a koja je ostala prvo bez oca a potom majke, a onda i bez bake i deke koji su nastavili brigu o njoj, iškolovali smo od njene osme godine do punoletstva. I srećni smo što smo doprineli da stane na noge i dalje nastavi sama – objašnjava Žamac, inače naš ugledni izdavač.

Humanitarnoj akciji “Da bude dobro” odmah su se rado pridružili jer je član njihove organizacije i Boško Savković, producent filma “Mora da ovo nije sve”.

– Priča o Nađi i Jovanu je pokrenula emocije koje se šire dalje. Pridružite nam se da pomognemo svi zajedno našoj deci – poručio je Milan Žamac u ime HO Singidunum.

Izvor: VESTI online