Jovan
Jovan Simić i Nađa Novaković

Kada je te 2014. godine mladi Jovan Simić, koji je tada imao 21 godinu, pokrenuo akciju za pomoć devetogodišnjoj Nađi Novaković, niko pa ni on sam, nije mogao da poveruje kakvu će lavinu dobrote pokrenuti u Srbiji. Za deset dana organizovao je dve aukcije sportskih dresova, a njihova prodaja je omogućila da Nađa otputuje u Frajburg, gde joj potom urađena transplantacija koštane srži. Ova akcija koju je pokrenuo proglašena je najpozitivnijim događajem godine.

Bio sam potpuno zbunjen koliko je veliki odjek u javnosti imala ta akcija. Kada su joj se priključili sportisti i druge javne ličnosti, a posebno onaj nevidljivi a humani deo našeg naroda, pomislio sam, pa ovo mora da nije sve što možemo da učinimo za decu kojoj je nepohodno lečenje u inostranstvu, a njihovi roditelji to ne mogu da isfinansiraju. Tako se ova priča nastavila – kaže Jovan Simić, koji je uz malu Nađu Novaković, glavni junak dokumentarnog filma “Mora da ovo nije sve”.

On dodaje da se posebno raduje što se nastavlja i aukcija sportske opreme naših sportista koji su se pridružili ovoj akciji. Ovog puta u nju će moći da se uključe plemeniti ljudi iz celog sveta, jer je online organizovana, a finale će biti posle premijere filma 2. decembra u Centru Sava.

– A znam koliko ih ima mnogo u našoj dijaspori. Imao sam prilike da se u to uverim i upoznam divne ljude koji su pomogli Nađinim roditeljima u Frajburgu na čelu sa porodicom Radović. Bila je to prava jugoslovenska solidarnost i radujemo se što će prisustvovati premijeri filma – kaže Jovan i naglašava da je zahvalan redakciji ”Vesti“ što je podržala ovu humanu kampanju.

Izvor: VESTI online