U Malom likovnom salonu Narodnog muzeja izložene su slike, skulpture i grafike, nabavljene u predhodne dve godine. Na ovaj način umetničko odeljenje muzeja, obaveštava javnost o novim predmetima u svojim fondovima i zbirkama.

Umetnici koji su izlagali u muzejskim prostorima, ostavili su muzeju po jedno svoje delo i upisali se tako na listu darodavaca ove značajne kulturne institucije.
Sredstvima Ministarstva kulture Republike Srbije, nekoliko skulptura izliveno je u bronzi, čime je obezbeđena njihova trajna zaštita, a svi ovi predmeti, koji su tokom poslednje dve godine obogatili muzejske zbirke, sada su pred očima javnosti na zajedničkoj postavci u Malom likovnom salonu, podsetila je
Tatjana Milosavljević, muzejski savetnik.

Na izložbi su slike kragujevačkih umetnika Gorana Rakića i Bojana Otaševića, skulpture Simeona Roksandića, Mire Sandić i Dragana Panića, jedan crtež Ratka Lalića, čija je dela iz drugih umetničkih faza muzej već posedovao, a prvi put u muzejsku zbirku, ušle su grafike Vladimira Rankovića, izložene takođe na ovoj postavci.

Izvor: RTK