Radio televizija Kragujevac, organizovala je veliku humanitarnu nagradnu igru, tokom koje su nam građani Kragujevca donosili slatkiše školski pribor, knjige igračke, odeću i plastične zatvarače.

Zahvaljujući velikom odzivu humanih ljudi, pripremili smo poklon pakete za višečlane porodice skromnijeg materijalnog stanja.

Tokom humanirtarne akcije koju smo organizovali, u našu Televiziju stiglo je mnogo vaših poklona, od kojih smo napravili pakete pune slatkiša, školskog pribora, igračaka, knjiga i odeće.

Želeli smo da pomognemo materijalno ugroženim porodicama, čije smo životne priče objavljivali. Porodica Arsenijević sa petoro maloletne dece, iseljena je iz kuće zbog duga od oko pet hiljada evra. Danas ova sedmočlana porodica živi u nedovršenom objektu i skromnim uslovima. Poklon pakete uručili smo Sanji, majci dvoje školske i troje predškolske dece.

Neočekivanim poklonima obradovala se i porodica Maje Milošević iz Teferiča. Supružnici koji imaju troje dece ne rade nigde, a obroke za jednog školarca i dvoje predškolaca dobijaju preko narodne kuhinje Crvenog krsta.

U naselju Male Pčelice, poklone koje su obezbedili naši gledaoci predali smo porodici Filić, koja ima osmoro maloletne dece. Najmlađa u ovoj višečlanoj porodici je četvoromesečna Simonida.

Majka Jasminaa i njen suprug Radojica nemaju stalne prihode, a izdržavaju se od povremenih poslova koje Radojica, obavlja, uglavnom van Kragujevca. Najmlađi Filići iskreno su se obradovali poklonima koje su donirali građani Kragujevca.

U okviru naše kampanje, prikupli smo i dosta plastičnih zatvarača koje smo prosledili Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara ”Šumadija”. Od reciklaže zatvarača, ovo udruženje prikuplja novac za kupovinu invalidskih kolica za svoje članove.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima Kragujevca i našim gledaocima koji su pomogli da obradujemo decu iz porodica skromnijeg materijalnog stanja. Posebnu zahvalnost upućujemo učenicima Osnovne škole ”Radoje Domanović”, koji su kolektivno podržli našu humanitarnu akciju i odrekli se učešća u nagradnoj igri.