Grad Kragujevac je za prvu rođenu bebu u 2021. godini obezbedio 100 000 dinara i poklon paket za bebu i mamu, a sve bebe rođene 1. januara pri izlasku iz porodilišta čekaju poklon paketi. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić čestitao je na prinovi porodici Kostić i ocu prvorođene bebe uručio ček.

Vuk je obradovao svoje roditelje, pojačao porodicu Kostić a gradu Kragujevcu je vesnik bolje, prosperitetnije godine pred nama, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Deca su naš najveći podsticaj i zato ćemo da nastavimo da ovaj grad činimo mnogo boljim, poručio je on .

U novogodišnjoj noći prva beba je rođena u 3.28 časova. Vuk, drugo dete u porodici Kostić težak je 3630 grama i kod kuće ga nestrpljivo čeka dvoipogodišnja sestra Sofija, kaže Lazar Kostić, otac prve bebe rođene u novogodišnjoj noći u Kragujevcu. Beba i mama su odlično, u porodilištu su i u naredna dva dana će biti otpušteni kući. U toku noći na svet su došle još tri bebe a na radost lekara i sestara u kragujevačkom porodilištu ima puno posla. U porođajnim salama trenutno je osam porodilja koje čekaju svoje prinove i  jedna mama koja je kovid pozitivna i čeka blizance, po protokolu dobiće svu pomoć i podršku da na svet donese zdrave bebe i da ona ostane zdrava, kaže prof. dr Aleksandra Dimitrijević, direktorka Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Kragujevac.

Prema rečima v.d direktora Kliničkog centra Kragujevac, prof. dr Predraga Sazdanovića u godini za nama  rođeno je preko 2000 beba. Od marta, od kada traje kovid epidemija imali smo ozbiljnu odbranu, kovid pozitivne porodilje smeštene su u drugom prostoru. Na nove uslove i režim smo se adaptirali ali se nadamo se da ćemo se u Novoj, 2021. godini izaći iz tog režima i vratiti se normalnim uslovima.

 

izvor i foto: https://www.kragujevac.rs/