Projekat Agencije za bezbednost saobraćaja pod nazivom „Pažljivkova smotra“ se realizuje po treći put i ima za cilj edukaciju dece predškolskog uzrasta, prvog i drugog razreda o bezbednom učestvovanju u saobraćaju. U Kragujevcu je danas otvorena republička „Pažljivkova smotra“, u prisustvu velikog broja mališana – takmičara, roditelja, nastavnika i prijatelja. U ime grada Kragujevca takmičare i goste je pozdravila Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne poslove i tom prilikom istakla da Grad Kragujevac ima čast da još jednom bude domaćin manifestacije koja je veoma značajne za naš grad.

Ovo je najveći edukativni projekat na temu bezbednosti dece u saobraćaju, sa ciljem unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, izjavila je Angelovska. Kroz ovaj projekat, na jedan zanimljiv način, kroz igru i druženje, uče šta je bezbedno, a šta nije. Kada je u pitanju grad Kragujevac, ove godine je u smotri učešće uzelo petnaest škola, osam vrtića, dve predškolske ustanove, dodala je Angelovska, zahvaljujući se deci, roditeljima, učiteljima i školama, i u ime Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Kragujevca.

Branko Stamatović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja je istakao da je ove godine preko 120.000 dece iz 80 lokalnih sredina učestvovalo u smotri, a u Kragujevcu će danas i sutra, na republičkom takmičenju, biti predstavnici iz 27 lokalnih samouprava i oko 400 dece.

Veoma je važno što je „Pažljivkova smotta“ postala deo Kalendara takmičenja  Ministarstva prosvete i što imamo priliku da oko 120.000 dece  naučimo zašto je nešto bezbedno i ukažemo im na eventualne greške koje su napravili tj. gde nisu odgovorili tačno, a sa ciljem edukacije i stvaranje generacija koje će polagati vozački ispit i biti sigurni vozači, dodao je Stamatović.