Prva faza radova projekta „Čista Srbija“ na izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže izvode se u naseljima Bresnica 3 i Ilićevo.

Projektom kojim su obuhvaćene ulice u Bresnici 3 i u Ilićevu rešiće se decenijski problem građana koji su imali samo površinsku kanalizaciju. U toku je završetak prve faze radova i već se pripremamo za drugu, rekao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca koji je danas sa predsednikom Skupštine grada Kragujevca Ivicom Momčilovićem, obišao radove. U okviru projekta „Čista Srbija“ biće urađeno ukupno 360 kilometara kanalizacione mreže, podsetio je gradonačelnik a ulice koje su planirane projektom u naseljima Stanovo, Vinogradi, Beloševac, Maršić i u Opornici su završene. Nadam se da ćemo u razumnom roku uspeti da zaokružimo ceo projekat. Pored rekonstrukcije i gradnje nove kanalizacione mreže, koja se u ovoj meri nikada nije desila na ovim prostorima, i sva druga otvorena gradilišta su, istakao je Dašić, podjednako važna za građane koji gravitiraju tim ulicama.    

Radovi koji su planirani prvom fazom u naselju Bresnica 3 privode se kraju a završetak prve faze predviđen je za septembar ili oktobar, rekao je Ivica Momčilović, predsednik Skupštine grada Kragujevca. U toku radova susreli smo se sa imovinskim problemima koje smo rešili, imajući u vidu da kompletan sliv od Lešničke, Sopoćanske i Minimaksove ulice gravitira ka Bresničkom potoku. Ukupno smo izgradili oko 33 km kanalizacione mreže. U narednom periodu uradićemo Ulicu 19. oktobar u naselju Ilićevo u dužini od 140 metara i Batočinsku ulicu koja je problematična jer je uska i ima tzv. divlju kanalizacionu instalaciju koju moramo da prevaziđemo da sugrađane ne bi ostavili bez kanalizacije, kazao je Momčilović. On je najavio da će u narednom periodu krenuti radovi u Ulici Užičke republike u dužini od oko tri kilometra, zatim u Kormanu i još jedan deo u naselju Beloševac.

izvor: www.gradkragujevac