Ana Stanković, profesor matematike istakla je da je veoma ponosna na uspeh svojih učenika s obzirom na jaku konkurenciju koju je činilo preko 50 ekipa iz celog sveta. Reč je o nagradi koja spaja robot igru, dizajn robota, projekat i osnovne vrednosti kao što su timski rad, saradnja unutar tima, saradnja sa drugim ekipama na takmičenju.

Za nas je to podstrekt da nastavimo sve ovo što smo radili do sada, a deci velika satisfakcija da vide da su na pravom putu i da nastave da se bore za ono što rade svakodnevno – kazala je profesorka Stanković.

Jedan od elemenata takmičenja bila je i inovacija u okviru koje su „Lego musketari“ postavili podlogu za učenje „moravca“, odnosno osnovnih koraka srpskog kola, što se dopalo i stručnom žiriju kao i članovima ekipa iz drugih zemalja.

Gradonačelnik Nikola Dašić istakao je da je veoma ponosan na uspeh učenika Prve kragujevačke gimnazije i njihovih mentora.

Vi pripadate novim generacijama koje su po znanjima u ovim specifičnim, inovativnim i novim poslovima mnogo ispred nas starijih, što potvrđuju izvrsni rezultati koje ste ostvarili na ovom takmičenju, tako da nema razloga za brigu za vašu budućnost – kazao je Dašić.

Ekipu „Lego musketara“ činili su učenici sedmog razreda: Todor Stanković, Natalija Đoković, Hristina Novaković, Katarina Vesković i Rastko Andrejević i učenici prve godine: Đurđa Jevtić i Bogdan Dunjić, kao i učenici druge godine: Lena Stanković, Marko Bogićević i Pavle Novaković. Učenici Lego sekcije imali su uspeha na evropskim takmičenjima, a ovo je  prvi trofej za Srbiju na svetskom takmičenju.